top of page

כוסיות מוס שוקולד - מתכון מאת מיקי שמו


כוסיות מוס שוקולד - צילום דניאל לילה


מרכיבים למוס שוקולד מריר:

1 מיכל שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד מריר

50 שוקולד חלב


מרכיבים למוס שוקולד לבן:

3/4 מיכל שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד לבן


מרכיבים לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה


לקישוט: פניני קרנץ


אופן ההכנה:

מכינים את מוס השוקולד המריר: מחממים חצי מכמות השמנת המתוקה עד שהיא כמעט רותחת. שופכים את השמנת על השוקולד המריר והחלב בקערה נפרדת ומשהים 2 דקות. מערבבים עם לקקן עד הומוגניות ומקררים לטמפרטורת החדר.


מקציפים שמנת מתוקה מהמקרר לקציפה רכה ולא יציבה, מקפלים את התערובת ההומוגנית של השוקולד עם השמנת שהקצפנו ויוצרים מוס חלק, מוזגים לכוסיות עד לחצי מהגובה ומכניסים למקרר.


מכינים את מוס השוקולד הלבן: חוזרים על אותה הפעולה כמו בשוקולד המריר, מוציאים את הכוסיות מהמקרר, מוזגים כמעט עד הסוף ומחזירים למקרר.


מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת מתוקה עד לרתיחה, שוברים את השוקולד המריר לתוך קערה, ושופכים מעליו את השמנת המתוקה המורתחת. משהים 2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מקררים לטמפרטורת החדר.


מצפים, מקשטים ומגישים: מוציאים את הכוסיות מהמקרר ויוצקים מעליהן את הציפוי בשכבה דקה, מפזרים מעל פניני קרנץ ומגישים.



Commenti


  • Facebook
  • Instagram

Proudly created by Eyal Levanon

bottom of page